Belföld

Öt nagy megfejtés a Momentum tüntetéséről

Május elsején, hétfőn, az orosz befolyás ellen tüntetett a Momentum. A Szabadság térről vonultak a Hősök terére

  • A Momentumot legutóbb két százalékra mérték. Vagy mind a két százalék jelen volt a tüntetésen, vagy vannak még rejtett tartalékai a pártnak. A tüntetés kifejezetten rosszul indult, kevesen voltak és erőtlenek. Sőt, olyannak tűnt, mintha statiszták játszanának tüntetőket. Ehhez képest a Hősök terénél már majdnem megtelt a tér lekerített része, és az Andrássyn is komoly tömeg volt, ráadásul kifejezetten lelkesen és hangosan tartották magukat.
  • Fekete-Győr András a fiatal politikusgenerációból egészen kiemelkedő szónok. Nem bénázik, jól ír, jól keretez, jól hangsúlyoz és határozottan, karakteresen ad elő. Rég tűnt fel olyan politikai alakulat a semmiből, ahol ennyire erős szónoki tehetség volt. A fiatal Orbán Viktoros hasonlatokat inkább le sem írom, kinevetne a képernyő.
  • Eddig egészen ügyesen tudja a Momentum Orbánt Oroszország felé tolni, és ennek a Fideszre nézve valódi veszélyei lehetnek. Mondjuk azért megvárnánk, hogy a miniszterelnök ingerküszöbét is elérjék az események, mert a válasz nem lesz visszafogott.
  • A Hősök tere az új Parlament. A mostani tüntetéssorozatok igazán nem az Országház előtt, hanem az Andrássy Oktogontól Hősök teréig tartó szakaszán villantottak nagyot. Most egy kis kerülővel mentek, ezért nem érintették az Oktogont, de nem lennék nagyon meglepve, ha a biztonság kedvéért hazafele elfoglalódna.
  • Bár nem az én világom, mert nekem még a Mezzot is kamarakvartett játsza el a nappaliban, de végre egy politikai szerveződés, ahol nem szar a zene, hanem jó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik