Budapest, 2017. február 18.
Az MSZP elnöksége által miniszterelnök-jelöltnek javasolt Botka László, Szeged polgármestere beszédet mond a Szabad Sajtó Alapítvány Magyarországról című rendezvényén a Danubius Hotel Flamenco konferenciatermében 2017. február 18-án.
MTI Fotó: Mohai Balázs
Belföld

Esett Orbán népszerűsége, Botka már előzi

Tóth Richi
Tóth Richi

Na, ugye. 2017. 04. 30. 11:54

A Publicus mérésében a Fidesz egy százalékpontot gyengült az elmúlt hónapban, a Momentum pedig a fővárosban erősödött.

Az MSZP és a Jobbik tábora nem változott, így 14 és 11 százalék. Orbán Viktor népszerűsége 42 pontos, ami az elmúlt hónaphoz képest 2 százalékpontos csökkenés.

Botka László népszerűsége a múlt hónaphoz képest két százalékpontot növekedve 44 pont, ezzel hibahatáron belül megelőzte Orbánt.

Vona Gábor népszerűsége két százalékpontot növekedett, most 35 pont.

Publicus
Publicus
Publicus

A közhangulatot a 24.hu partnereként a Republikon is szondázta, ők a teljes népességben belül a Fideszt 29, az MSZP-t 12, a Jobbikot is 12 százalékra mérték.

Botka László pedig Csillebércen adott elő szombaton, azt mondta, nincs lefutva 2018.

*

A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, április 10 és 16 között, 1021 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a pártok támogatottságát és egyes politikusok megítélését.

vissza a címlapra

Kommentek

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.