Belföld

„Orvosi műszerekkel” vertek át időseket Veszprémben

Ingyenes orvosi vizsgálatra hívták a becsapott embereket.

Csalás miatt nyomoz a veszprémi rendőrség öt gyanúsított ellen, akik időseket tévesztettek meg. Az év elején egy 25 éves férfi az általa vezetett cég nevében olyan irodát nyitott a városban, ahol idős személyek egészségügyi felmérését végezték. Egy telefonos szolgáltatás igénybevételével kizárólag időseket kerestek fel, akiket ingyenes orvosi vizsgálatra hívtak, biztosítva őket arról, hogy nem termékbemutatóról van szó, vásárlási kötelezettségük nem lesz.

Az irodában megjelenő idős embereket regisztrálták, majd egy magát szív- és érrendszeri betegségekkel foglalkozó orvosnak kiadó 46 éves budapesti férfi „teljes állapotfelmérést” végzett. Ezután közölte a megvizsgáltakkal, hogy olyan betegségük van, amin csak az általuk felkínált, orvosi műszernek mondott termékek használatával javíthatnak, amelyek egyenként akár több százezer forintba kerültek.

A nyomozás során még két másik budapesti és egy pápai férfit is beazonosítottak, őket gyanúsítottként hallgatták ki. A cégtulajdonos 25 éves budapesti férfi előzetes letartóztatásban van, a többiek szabadlábon védekeznek.

Az eddigi adatok szerint a gyanúsítottak közel 20 sértettet tévesztettek meg, akiknek összesen mintegy 5 millió forint kárt okoztak azzal, hogy az általuk kínált termékeket a forgalmi értéküket többszörösen meghaladó áron adták el. A gyanúsítottak ellen csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik