Belföld

1-0 a félidőben a DK – Fradi/Vidi meccsen

Orban-Viktor-focizik(210x140).jpg (Array)
Orban-Viktor-focizik(210x140).jpg (Array)
Első fokon pert nyertek, a Fradinak és a Videotonnak is ki kell adnia, mire költötte a tao-pénzeket.

A Demokratikus Koalíció nem állt meg Felcsúton a tao-pénzek felhasználása utáni nyomozásban – tudatta Földi Judit, az elnökség tagja, miután párt újabb két fociklub, a Ferencváros és a Videoton ellen is pert nyert első fokon, így a két klubnak ki kell adnia, mire használta fel a tao-pénzeket.

A bíróság ismételten, sokadjára cáfolta Orbán Viktor hazugságát, a társasági adóból adott kedvezményről ugyanis tegnap mindkét perben kimondták, hogy közpénz.

Bár a miniszterelnök felcsúti klubja úgy érzi, hogy rá nem vonatkoznak a törvények és a jogerős bírósági ítélet ellenére sem adja ki az adatokat, a DK továbbra is azt ígéri, rá fogja kényszeríteni a klubokat, hogy elárulják, mire költötték el az adófizetők milliárdjai az üres lelátók árnyékában.

A párt jelenleg több mint 30 sportszervezetet perel, hogy legalább minimális átláthatóságot elérjen a korrupció melegágyaként működő tao-támogatások területén, és előbb-utóbb kideríti, mire ment el az egészségügyből és az oktatásból hiányzó pénzeket. A párt ismét felhívta a kormányfő figyelmét:

ne hazudja még egyszer azt, hogy a TAO nem közpénz és tartsa be a törvényeket, mert rá is ugyanúgy vonatkoznak.

A kormány továbbra is úgy véli, a tao nem közpénz, a Fővárosi Ítélőtábla korábbi, ennek ellentmondó döntése miatt, a Kúriához fordul. Min írtuk, látványsportokra Orbánék 415 milliárdot költöttek. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik