Belföld

Gyurcsány: “Lejárt a 72 óra”, Orbán imádkozhat

A kormányfő korábban kimosolyogta, a Fidesz lehülyézte.

A Demokratikus Koalíció elnöke maga emlékeztetett rá, hogy a miniszterelnök eddig nem reagált arra, hogy az elmúlt napokban többször is azt állította, hogy

Oroszország megfelelő szervei információkkal rendelkeznek a Fideszhez és személyesen Orbán Viktorhoz köthető, olyan törvénytelen pénzmozgásokról, amelyek rávilágítanak a párt és elnökének törvénytelen és tisztességtelen finanszírozására.

Mint írta, közvetítőkön keresztül lehetősége volt betekinteni olyan dokumentumok másolataiba, melyek alátámasztják, hogy a miniszterelnök Moszkva által zsarolható helyzetben van, ezért elvárta, hogy a miniszterelnök vagy tisztázza magát, vagy indítson ellene jogi eljárást. Erre 72 órát adott Orbán Viktornak.

A 72 óra lejárt, a miniszterelnök nem tisztázta magát és nem indított jogi eljárást.

Gyurcsány állításait fenntartja, és felelőssége teljes tudatában közölte, hogy – ha az általa látott dokumentumok hitelesek – a miniszterelnök súlyosan megsértette a magyar törvényeket, elárulta hazáját.

Nem Magyarország miniszterelnökeként, hanem Oroszország zsarolható ügynökeként tevékenykedik. Biztosíthatom arról, hogy minden törvényes eszközzel azon leszek, hogy állításaimat a dokumentumok megszerzésével és nyilvánosságra hozatalával bizonyítsam.

Gyurcsány a kormányfőt és a választókat is arról biztosította, hogy semmilyen olyan lépést nem tesz ezért, amely sértené a hazát, a törvényeket, elárulná esküjét, hogy Magyarországot és csak Magyarországot képviseli.

A miniszterelnöknek egyetlen lehetősége maradt, imádkozhat, hogy a dokumentumok ne kerüljenek nyilvánosságra, mert ez nem egyszerűen politikai bukásához, hanem évtizedes börtönbüntetéshez, emberi, morális, politikai megsemmisüléséhez vezet.

Az igazság bizonyíthatóságát kívánva, a továbbiakban a fentiek értelmében fogok eljárni.

Korábban a DK elnökének vádjaira így reagált a Fidesz. Szó szerint másoljuk ide:

Gyurcsány Ferenc egyszerűen meghülyült – Reagálás Gyurcsány Ferenc (DK) nyilatkozatára
Mindig is tudtuk, hogy bolond lyukból bolond szél fúj. Gyurcsány Ferenc egyszerűen meghülyült.
Kiadó: Fidesz-frakció

Az ATV riportere hétfőn, a Szakma Sztár fesztiválon arról kérdezte a miniszterelnököt, feljelenti-e Gyurcsányt. Orbán visszakérdezett: „Kit?”, majd mosolyogva elment.

Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának egykori szocialista prominense a 168 Órának azt mondta, ő a kormányfőt nem tartja megvesztegethetőnek, de azt is biztosra veszi, hogy az oroszok iratok nélkül nem hagyták el Magyarországot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik