Belföld

5 nagyon kemény mondat Lázártól egy másik miniszternek

Lázár János interjút adott a Délmagyarnak, amiből leginkább az derül ki, hogy a csúcsminiszter kapcsolata nagyon megromlott Seszták Miklós fejlesztési miniszterrel.

A történet alapja, hogy Hódmezővásárhelyre tramtrain-projektet terveztek, ami a szegedi villamosokat vonatokkal kötné össze Hódmezővásárhelyig. Az NFM alá tartozó projekt a tervezés alatt annyira megdrágult, hogy Lázár szerint megépíteni sem lehet. Öt nagyon kemény kiszólás következik az interjúból, amelyeket a kiakadt Lázár mondott.

  • “A kérdés az, hogy az akkori, teljes beruházásra vonatkozó 23 milliárd forintból hogyan lett mára 48,5 milliárd.”
  • “A fejlesztési minisztérium nem ért velem egyet. Az összegre feltett kérdésemre azt mondják, a közbeszerzés szabályos volt. De ez nem válasz.”
  • “A kormány nem enged meg akármit, és a szabályokat mindenkinek be kell tartania.”
  • “Az az érzésem, hogy voltak, akik úgy gondolták, hogy „a projekt ugyan nem áll meg a saját lábán, de Lázár miatt megcsináljuk. Majd eladjuk Lázár nevével a költségvetésnek. Az NFM közleményének az a legvérlázítóbb része, hogy ha nem fizeti ki az unió, kifizetheti az állam. Ezt nem tudom elfogadni. Szerintem nem fordítottak rá elég figyelmet, mondván, úgyis meglesz rá a pénz.”
  • “Létezik egy határ, amit nem lehet átlépni. Senkinek sem. Ha én nem léphetem át, akkor más se. Ezt tekinthetjük üzenetnek is, minden irányba.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik