Belföld

Életfogytiglant kapott a férfi, aki különös kegyetlenséggel megölte, majd elásta volt osztálytársát

Különös kegyetlenséggel ölte meg volt osztálytársát egy férfi Lad községben az ügyészség szerint, ezért a napokban vádat emeltek ellene – tájékoztatott a Somogy Megyei Főügyészség szerdán.

Az erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt korábban már többször is büntetett vádlott tavaly januárban egy presszóban találkozott rég nem látott ismerősével, akivel előbb a vendéglátóhelyen, majd annak zárása után az otthonában italozott.

Az ittas férfi egy jelentéktelen sértés miatt támadt rá az ismerősére: téglával fejbe ütötte, acélbetétes bakancsával rugdalta és megtaposta. Miután áldozata nem mutatott életjeleket, a vádlott a testét benzinnel lelocsolta, meggyújtotta, a maradványokat a ház melléképületében elhantolta, vendége holmijait a közelben álló lakatlan épületek kútjaiba dobta.

A sértett eltűnése miatt indult eljárás során a rendőrség tavaly szeptemberben megtalálta az áldozat maradványait és személyes tárgyait. Az ügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványozott a bíróságnak az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik