Belföld

Szeles nap jön záporokkal

Csütörtöktől lehűlésre számíthatunk.

Kedden változó felhőzetre, gomolyfelhős égre számíthatunk, a legtöbb napsütés a Dunántúlon valószínű – áll a Kiderül.hu előrejelzésében. A délutáni órákban a középső országrészben helyenként záporeső kialakulhat. A déli, délnyugati szél egyre többfelé megerősödik, napközben a Dunántúlon nagy területen viharossá is fokozódik. A csúcshőmérséklet 18 és 24 fok között valószínű, az alacsonyabb értékekkel északkeleten, a magasabbakkal nyugaton. Késő estére jellemzően 9 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán nagyrészt napos időre számíthatunk fátyolfelhőkkel, illetve délutántól nyugaton és északon erősebb gomolyfelhő-képződés várható, és estefelé helyenként záporeső is kialakulhat. A délnyugati, déli szelet nagy területen erős, északnyugaton néhol viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

Csütörtöktől esősre fordul majd az időjárás, az ország nyugati részén, majd péntektől már országszerte húsz fok alatt marad a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik