Belföld

Szél Bernadett annyit kérdezett a CÖF-ről, hogy végleg megvonták tőle a szót a Parlamentben

Az LMP társelnöke a Facebook-oldaláján azt írja, hogy azért írhat a közösségi oldalára, „mert innentől kezdve egy szót sem szólhatok az ülésen.” Addig kérdezte ugyanis a Fideszt a CÖF-ről egy bizottsági ülésen, hogy letiltották.

Kitartóan kérdeztem a kormánypártokat, hogy miközben ki akarják végezni a nemzetközi támogatást kapó civil szervezeteket, mit gondolnak a CÖF viselt dolgairól.

A fideszes Répássy Róbert megígérte, hogy reagál, Szél pedig az egymást követő módosítókon haladva újra és újra feltette a kérdést, amikor „már nagyon szorult a hurok, az elnök elvette tőlem egész ülésre a szót.”

Merthogy nem a tárgyban kérdeztem, tette hozzá.

A politikus legutóbb a plenáris ülésen sem tarthatta fel a CÖF pénzügyi beszámolójáról szóló papírokat, akkor is megvonták tőle a szót.

A kiemelt képen Szél Bernadett, az LMP frakcióvezetője felszólal a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló fideszes törvényjavaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. április 19-én. Mögötte Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezető-helyettese. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik