Belföld

Halálra éheztetett agárdi kisfiú – mindenki ártatlannak vallja magát

Bilincsben, vezetőszáron vezették a bíróság elé kedden az agárdi gyerekgyilkosság vádlottjait, írja az Index. Első fokon mind a hat vádlottat – a szülőket, a nagyszülőket, a természetgyógyászt és a háziorvost is 15 évre ítélték.

Az elsőfokú ítélet ellen minden érintett fellebbezett. A család azzal védekezik, hogy a kisfiú halálát a veleszületett betegségei okozhatták és nem az éheztetés.

A természetgyógyász ügyvédje kedden azt mondta, szerinte a védence, aki 12 hónapos korában látta először Benjámint, mint természetgyógyász nem diagnosztizálhatta őt, ezért nincs felelőssége a halálában. A gyerekorvos ügyvédje védőbeszédében elmondta, szerinte a doktornőnek nem volt az akkori törvények szerint kötelessége jelezni a gyermekvédelemnek, hogy baj lehet.

Azzal védekezett, mikor védence utoljára látta a kisfiút, még egyáltalán nem volt riasztó állapotban, és a doktornőnek fogalma sem volt róla, hogy a család elutasítja a hagyományos orvoslást, azt hitte, csak másik orvoshoz vitték a gyereket, nem hozzá, írja a lap tudósítása.

A jogerős ítéletet valószínűleg csütörtökön hirdetik ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik