Belföld

Az MNB megvette Budapest legdrágább villáját, Mészáros üzlettársa 4,4 milliárdért dolgozik rajta

Az EU-s Közbeszerzési Értesítőben megjelentetett hirdetmény szerint a Magyar Építők 4,494 milliárd forintért végzi el a Várban található Lónyay-Hatvany villa művészeti galéria és étterem létesítmény kialakítását szolgáló teljes körű befejező kivitelezési munkálatai II. ütemének tervezését és kivitelezését.  A megrendelő az egyik jegybanki alapítvány, a Pallas Athéné Domus Animae (PADA). A szerződést április 7-én írták alá. Az Index felhívja a figyelmet: a Magyar Építő több szálon köthető Mészáros Lőrinchez.

Az épületet 2014-ben vásárolta a jegybank 3,4 milliárd forintért a Budapanoráma Kft.-től. Akkoriban az Ybl Miklós tervei alapján készült épületet a főváros legdrágább ingatlanjaként emlegették. A napi.hu arról írt, hogy a budai Vár lankáján pazar panorámával rendelkező egykori miniszterelnöki rezidenciát, amelyet porig bombáztak a II. világháborúban, Bognár Botond építette újjá, de befejezni a válság miatt nem tudta. Az ő cégétől vette meg az MNB oktatási alapítványának.

Az Átlátszó korábbi cikke szerint a RAW Development Kft. nyerte el a villa kivitelezésének projektmenedzsmenti munkáit. Emlékeztettek: a RAW Development Kft. Matolcsy György jegybankelnök fia, Matolcsy Ádám panorámás nyaralónak látszó balatonfüredi gazdasági melléképülete kivitelezőjeként vált ismertté, amely felújította azt a tetőtéri luxusloftlakást is, amelyet sajtóhírek szerint szintén Matolcsy Ádám használ. A Raw Development korábban Matolcsy György rokonságának érdekeltségébe tartozott.

A magyarepitok.hu egy MTI hír alapján arról számolt be, hogy az alapítvány a funkcionális terek átalakításával folytatja a korábbi tervek szerinti kivitelezést. Az épületben a tulajdonos alapítvány konferencia és rendezvényközpontot alakít ki.

Kiemelt képünk a Raw Development honlapjáról van, innen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik