Belföld

Matricákat oszt a Momentum, hogy bárki elmondhassa a véleményét a Fidesz plakátjairól

A Momentum nem hagyja annyiban a kormány “Állítsuk meg Brüsszelt!” plakátjait, és ezen a héten 400 önkéntessel, több száz felületen javítja ki a propagandát, Soprontól Debrecenig.

Hétfőtől ezen kívül pedig pultokkal települnek ki a Nyugati pályaudvarnál és a Blaha Lujza téren reggel 7-től estig, míg a Móricz Zsigmond körtéren, a Széll Kálmán téren és az Örs Vezér téren délutántól estig, ahol matricákat osztogatnak azoknak, akik szeretnék átragasztani a Fidesz plakátjait. Vagy a WC-ajtót otthon, esetleg az indukciós főzőlapot. Bár ezt senkinek nem ajánljuk.

Ezenkívül hamarosan Szegeden, Kecskeméten, Miskolcon és Szombathelyen is indul a pultozás.

Momentum

A plakátok átmatricázásával csupán a véleménynyilvánítási szabadságunkkal élünk. Hangsúlyozandó, hogy a plakátok átmatricázására azért kerül sor, mert nincs más eszköz a kormánypropagandával szembeni hatékony fellépésre, és a véleménynyilvánítás szabadságán belül marad. Egy korábbi ítéletben a bíróság kimondta, hogy a nemzeti konzultációs plakátnak adott esetben a megrongálása (letépése) nem veszélyes a társadalomra, mert véleménynyilvánításról van szó, így az nem büntethető. A matricázás esetében pedig még rongálásról sem eshet szó, mert nem okozunk kárt a plakátokban, közölte a Momentum.

Képek: Hámori Zsófia, Momentum

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik