Belföld

Magomed, a csecsen: “Semmit nem fognak tudni bebizonyítani, jó ügyvédem van”

Az ilyeneket meg kell nyomorítani, aztán közszemlére tenni a videót, hogy a többiek elgondolkozzanak. … Ez a hulladék még nem kapott a fejére az oroszoktól. Megleckéztetném. EMBEREK, SEGÍTSETEK MEGTALÁLNI!

– írta a Budapesten élő csecsen Magomed Dasajev egy zárt, orosz nyelvű Facebook-csoportban, nem sokkal azelőtt, hogy elkészítette azt a Youtube-on publikált, végül békés videót, amelyen a szovjet emlékmű befestékezése miatt bocsánatot kért Komáromy Gergő. Az Index nyomozta ki, hogy a csoportnak egy orosz diplomata is a tagja, hozzá is szólt a beszélgetéshez, igaz, ő hűtötte a kedélyeket. Azzal érvelt, hogy a magyar rendőrség lépett az ügyben, ennél többre nincs szükség.

Dasajev a beszélgetésben felvetette, hogy mikor, hol léphet fel Komáromy, lehet-e ott kamera, hány szemtanú tartózkodhat a közelében.

Semmit nem fognak tudni bebizonyítani, jó ügyvédem van :)))

-zárta le a beszélgetést.

Az Index újságírói személyesen is találkoztak Magomed Dasajevvel. A férfi azt állította: sosem politizált, vállalkozása és családja jóléte hajtja. Komáromy akciója azért sértette meg, mert a nagyapja is harcolt a világháborúban, a Vörös Hadseregben. Komáromyt azonban nagyra becsüli, amiért felvállalva tettét nem futott el a megkeresés elől.

Pedig az első üzenetemben voltak csúnya szavak

-ismerte el az újságíróknak. A videót hárman készítették, mindannyian itt élő oroszok. Az operatőr és a vágó kilétét Dasajev nem árulta el az Indexnek, mondván, erre nincs felhatalmazva. A beszélgetés során tagadta, hogy az akcióhoz bármi köze lett volna valamelyik orosz titkosszolgálatnak vagy a budapesti orosz diplomáciai testületnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik