Belföld

Kutasítottak Magyarországról egy külföldieket jogellenesen foglalkoztatató tajvani férfit

Gyorsított eljárásban mintegy egy hónap elzárásra ítélték és kiutasították Magyarországról azt a tajvani férfit, aki több mint 30 külföldit dolgoztatott jogellenesen Budapesten – közölte a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-vel.

Ibolya Tibor tájékoztatása szerint a vádlott március elején érkezett Magyarországra három hónapi tartózkodásra jogosító vízummal. Még március első felében bérbe vett egy II. kerületi található ingatlant, ahol 34 tajvani állampolgárt alkalmazott egy sportfogadásra alkalmas, illegális weboldal létrehozására. A dolgozók március közepétől érkeztek Magyarországra, a vádlott a munkahelyükként is szolgáló ingatlanban szállásolta el őket.

A 34 tajvani állampolgár nem nyújtott be kereső tevékenység célú tartózkodási engedély iránti kérelmet, így nem dolgozhattak volna Magyarországon.

A bérelt ingatlanban a külföldiek természetes fénytől elzárt, szellőzetlen helyiségekben éltek, amelyek a minimálisan elvárható higiéniai feltételeknek sem feleltek meg, itteni elhelyezésük sértette az emberi méltóságukat.

A vádlottat március 27-én fogták el, a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította harmadik országbeli állampolgár jogellenes foglalkoztatásának bűntette miatt. A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság a váddal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét, jogerősen 28 nap elzárásra ítélte, valamint négy évre kiutasította Magyarország.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik