Belföld

Dunakeszi mellett megkötözve magára hagyták az elrabolt, megvert férfit

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 41 éves férfival szemben, aki két társával együtt 2009 októberében elrabolt, megvert, majd Dunakeszi külterületén megkötözve magára hagyott egy budapesti férfit azért, hogy ezután a lakásában tartott készpénzt megszerezzék.

A vádlott egyik bűntársa a sértettel ismerősi, illetve részben üzleti kapcsolatban is állt. A férfi 2009 őszén elmondta a vádlottnak, illetve egy harmadik bűntársuknak, hogy tudomása van arról, hogy a sértett nagyobb összegű készpénzt tart az otthonában. A három férfi a vád szerint megegyezett abban, hogy a sértettet elrabolják és a pénzét megszerzik. Tervük megvalósításához béreltek egy kisbuszt és szereztek két airsoft fegyvert.

Az előre egyeztetett tervüknek megfelelően, a sértettet ismerő elkövetőtárs 2009. október 2-án a késő délutáni órákban telefonon felhívta a férfit, és vele egy találkozót beszélt meg a XIV. kerületben. Miután a sértett megérkezett a megbeszélt helyre, a vádlott és bűntársa a bérelt kisbusszal a helyszínre hajtott, majd rátámadt a két férfira. A sértettel lévő terhelt társuk ugyanis – a társaival megbeszéltek szerint – eljátszotta, hogy ő szintén sértettje a támadásnak, így társai úgy tettek, mintha egy sokkolóval megráznák, ő pedig összeesett. A vádlott és társa ezután a sértettet ököllel többször megütötte, sokkolóval megrázta, ezután a kezeit és lábait gyorskötözővel összekötözték, majd a férfit és a tényleges szerepét eltitkoló harmadik társukat a kisbusz csomagterébe tették.

Mindent elvettek tőle, magára hagyták

A kisbuszt a vádlott vezette, amivel Dunakeszi külterületére hajtott. Társával együtt a sértettet az erdős területen egy patakon átívelő hídhoz vitték, elvették tőle az iratait, telefonját és a lakáskulcsait, majd a megkötözött sértettet befektették a híd alá és magára hagyták.

Ezután a vádlott társaival együtt a sértett III. kerületi lakásához ment azért, hogy oda a kulcsokkal bejutva, megszerezzék a lakásban tartott készpénzt. A lakásban tartózkodott azonban a sértett édesanyja, akit a tervek szerint elcsaltak volna otthonról, erre azonban nem volt módjuk, mert időközben a sértettnek sikerült a kötésből kiszabadulnia, elmenekülnie, és a történtekről az édesanyját telefonon értesítenie.

A kerületi ügyészség a korábban ismeretlen helyen tartózkodó, majd 2016. év végén elfogott vádlottat a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével, valamint fegyveresen, csoportosan elkövetett rablás bűntettével vádolja. Két bűntársával szemben a kerületi ügyészség már korábban vádat emelt, őket a bíróság jogerősen – egyiket 8 év, a másikat 7 év – letöltendő szabadságvesztés büntetésre ítélte.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik