Belföld

Dunakeszi mellett megkötözve magára hagyták az elrabolt, megvert férfit

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2017. 04. 24. 10:31

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 41 éves férfival szemben, aki két társával együtt 2009 októberében elrabolt, megvert, majd Dunakeszi külterületén megkötözve magára hagyott egy budapesti férfit azért, hogy ezután a lakásában tartott készpénzt megszerezzék.

A vádlott egyik bűntársa a sértettel ismerősi, illetve részben üzleti kapcsolatban is állt. A férfi 2009 őszén elmondta a vádlottnak, illetve egy harmadik bűntársuknak, hogy tudomása van arról, hogy a sértett nagyobb összegű készpénzt tart az otthonában. A három férfi a vád szerint megegyezett abban, hogy a sértettet elrabolják és a pénzét megszerzik. Tervük megvalósításához béreltek egy kisbuszt és szereztek két airsoft fegyvert.

Az előre egyeztetett tervüknek megfelelően, a sértettet ismerő elkövetőtárs 2009. október 2-án a késő délutáni órákban telefonon felhívta a férfit, és vele egy találkozót beszélt meg a XIV. kerületben. Miután a sértett megérkezett a megbeszélt helyre, a vádlott és bűntársa a bérelt kisbusszal a helyszínre hajtott, majd rátámadt a két férfira. A sértettel lévő terhelt társuk ugyanis – a társaival megbeszéltek szerint – eljátszotta, hogy ő szintén sértettje a támadásnak, így társai úgy tettek, mintha egy sokkolóval megráznák, ő pedig összeesett. A vádlott és társa ezután a sértettet ököllel többször megütötte, sokkolóval megrázta, ezután a kezeit és lábait gyorskötözővel összekötözték, majd a férfit és a tényleges szerepét eltitkoló harmadik társukat a kisbusz csomagterébe tették.

Mindent elvettek tőle, magára hagyták

A kisbuszt a vádlott vezette, amivel Dunakeszi külterületére hajtott. Társával együtt a sértettet az erdős területen egy patakon átívelő hídhoz vitték, elvették tőle az iratait, telefonját és a lakáskulcsait, majd a megkötözött sértettet befektették a híd alá és magára hagyták.

Ezután a vádlott társaival együtt a sértett III. kerületi lakásához ment azért, hogy oda a kulcsokkal bejutva, megszerezzék a lakásban tartott készpénzt. A lakásban tartózkodott azonban a sértett édesanyja, akit a tervek szerint elcsaltak volna otthonról, erre azonban nem volt módjuk, mert időközben a sértettnek sikerült a kötésből kiszabadulnia, elmenekülnie, és a történtekről az édesanyját telefonon értesítenie.

A kerületi ügyészség a korábban ismeretlen helyen tartózkodó, majd 2016. év végén elfogott vádlottat a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével, valamint fegyveresen, csoportosan elkövetett rablás bűntettével vádolja. Két bűntársával szemben a kerületi ügyészség már korábban vádat emelt, őket a bíróság jogerősen – egyiket 8 év, a másikat 7 év – letöltendő szabadságvesztés büntetésre ítélte.

Kiemelt képünk illusztráció.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Armed Catalan policemen, known as Mosso d'Esquadra pass by the FC Barcelona logo with a black ribbon and a message reading "We are all Barcelona" before the Spanish league footbal match FC Barcelona vs Real Betis at the Camp Nou stadium in Barcelona on August 20, 2017.
Security barriers were put up at the entrances of the Camp Nou to stop vehicles after a deadly jihadist attack three days ago. An outcry has erupted on social media and in the press about the absence of bollards -- short, concrete posts to stop vehicles from driving onto sidewalks, with some people even demanding the  mayor's resignation for ignoring police recommendations for such preventive barriers. Drivers have ploughed on August 17, 2017 into pedestrians in two quick-succession, separate attacks in Barcelona and another popular Spanish seaside city, leaving 14 people dead and injuring more than 100 others / AFP PHOTO / LLUIS GENE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.