Belföld

Újra ügynöközött egyet a Fidesz

A Fidesz szerint a “Soros-szervezetek titkolóznak a vagyonukról és az általuk pénzelt emberekről, ügynökökről, miközben másoktól átláthatóságot követelnek, saját működésüket egyáltalán nem akarják átláthatóvá tenni”. Erről beszélt az ügynökakták nyilvánosságát hétéves kormányzása idején végig elszabotáló Fidesz szóvivője, Halász János. Szerinte a “Soros-hálózathoz tartozó Társaság a Szabadságjogokért és a Transparency, amely csak a nevében átlátható”, valamint a Magyar Helsinki Bizottság is, mivel a szervezetek “összehangoltan megtagadták” a Magyar Hírlap közérdekű adatigénylését.

Halász arról nem beszélt, hogy a Fidesz uralta állami szervek közül melyik, milyen formában, hogyan, mennyi idő alatt, hány határozat nyomán teljesíti a közérdekű adatigényléseket, miként nem esett szó a felcsúti futballakadémiáról sem, amelyik éppen a Kúriához fordul, hogy ne kelljen kiadnia az ítéletek sora alapján közpénznek tekinthető tao elköltésének részletes dokumentációját. 

Nem került szóba az sem, hogy az Országgyűlés Bánki Erik vezette gazdasági bizottsága miként szabotálja a bírósági ítéletet, s hogyan rejtegeti az adatokat, amelyeket a Magyar Nemzetnek kellene kiadnia.

Arról viszont nyilatkozott Halász, hogy szerinte Soros György 2015-ben 1,2 milliárd forintot pumpált a nevezett szervezetekbe, ám azt még nem lehet tudni, kik dolgoznak ezeknél a szervezeteknél, kik a tanácsadóik, kik a vezetőség tagjai, mennyi pénzt fizetnek ki nekik bérként, tiszteletdíjként, vagy költségtérítésként”.

A Fidesz-frakció szóvivője szerint ebből úgy tűnik, hogy a “Soros-szervezetek magukat egyáltalán nem szeretnék átláthatóvá tenni”. “Mint fogalmazott: ahogy a migránsokra, úgy magukra nézve sem tartják kötelezőnek a magyar törvényeket”.

Halász János az elmúlt időszak tüntetéseire vonatkozó kérdésre válaszolva elmondta, ezek a demonstrációk is “azt mutatják, hogy egy működő demokráciában élünk”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik