Belföld

Orbán CEU-tárgyalója valószínűleg nem több egy olcsó trükknél

Az Index megtudta a külügyminisztériumtól, hogy kikkel folytat diplomáciai tárgyalásokat a lex CEU miatt kinevezett miniszterelnöki megbízott, Altusz Kristóf.

Április 11-ei hírek szerint Orbán Viktor felkérte Altusz Kristófot, a külügy egyik helyettes államtitkárát, hogy a “törvényalkotási időszak” lezárulása után folytasson diplomáciai tárgyalásokat a nemzetközi egyetemek ügyében.

Az Index rákérdezett, hogy Altusz kikkel tudott már tárgyalni a lex CEU-ról, illetve milyen eredményre vezettek ezek az egyeztetések. Kérdésükre a külügyminisztérium azt a választ adta:

Megbízatásának átvételét követően Altusz Kristóf haladéktalanul megkezdte a szükséges egyeztetéseket és kapcsolatban áll a törvénymódosítás által érintett országok diplomáciai képviseleteivel. Ennek eredményeképp már a jövő hét folyamán tárgyalást folytat Malajzia és Thaiföld budapesti nagyköveteivel.

Egy hete a Mandinernek arról beszélt Enyed Zsolt, a CEU rektorhelyettesen, hogy az Altusz-ügy

csak egy átverés. Egy nevet bedobtak, akinek elvileg ez a reszortja, de nem hallottam róla, hogy felvette volna a kapcsolatot az amerikai hatóságokkal. Legalábbis én nem tudok róla, és szerintem tudnék, ha megpróbálta volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik