Belföld

Nem sikerült elfoglalni a teret a Soros-elleneseknek

Egy Nyugati téri pódium előtt gyűlt összes az a néhány tucat, többnyire feketébe öltözött tüntető, aki Soros-veszélyt, sőt Soros-hadsereget lát Magyarországon. A pódium feletti sátor nem bírta végig a megpróbáltatásokat.

A Betyár Sereg, a Magyar Gárda és a Szkíta Motorosok védnöksége alatt szervezett hithű szélsőjobbos tüntetést tartottak a szombati tüntetésdömping közepette a Nyugatinál. A sok nemzeti érzelmű rockkal fűszerezett rendezvény közönsége főként a bomberdzsekis-kopasz érzelmi közösségre vevő férfiakból tevődött össze.

A tüntetéssel a szervezők az elmúlt hetekben sorjázó CEU-t támogató demonstrációkat igyekeztek ellensúlyozni. A rendezvényen azonban kiderült, hogy a még a szervezők sem nagyon értenek a felsőoktatási témakörhöz, ezért főleg sorosozásba foglalták az üzenetet.

A Hvg.hu beszámolója szerint a főszervező felszólalása nem szolgált sok észérvvel a teret lazán megtöltő néhány tucat hallgató számára:

Minek ide ez a retkes egyetem?

– tette fel a kérdést Poszpisek Tamás, aki emellett arról is beszélt, hogy Soros vezette ki a briteket az unióból és ő rabolta ki “fajtársait”.

A rendezvényre ellentüntetők is érkeztek a Kétfarkú Kutyapárt Békemenetéről. Bár láthatóan sokaknak viszketett a tenyere, a komoly rendőri készültségnek köszönhetően nem történt összetűzés a két tábor tagjai között.

A Nyugati téren felállított pódium nem bírta végig a megpróbáltatásokat, a Stop Soros Army molinó súlya alatt összerogyott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik