Belföld

Útra rohanó kutya miatt halt meg egy motoros Nógrádban

Bíróság elé állítanak hamarosan egy 61 éves nőt gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt Nógrádban. Az vád szerint az asszony hanyag volt, így kutyája az útra szökött és halálos balesetet okozott.

A kis termetű keverék kutya – aki tíz éve volt gazdájánál – a vádirat szerint többször megszökött már, mert a nő nyitva hagyta a kaput. Ez történt tavaly április 26-án délelőtt is.

A motoros a ház előtti úton haladt 40 kilométer per órával, amikor az állat hirtelen a kétkerekű elé futott. A 63 éves férfi azonnal fékezett, de már nem tudta elkerülni az ütközést. Elgázolta az ebet majd az úttestre zuhant.

A férfi betartotta a sebességhatárt és bukósisakot is viselt, ennek ellenére – egyebek mellett – sorozatos bordatörést és agyzúzódást szenvedett, illetve a jobb oldalán légmell alakult ki. A folyamatos kórházi kezelés ellenére a baleset után egy hónappal életét vesztette.

A baleset azért következett be, mert a vádlott nem gondoskodott megfelelően arról, hogy kutyája az udvarról ne szökhessen el, s ezzel megszegte a KRESZ azon szabályát, amely szerint állatot az út közelében magánterületen is csak úgy szabad tartani, hogy az útra ne juthasson ki.

– áll a vádiratban.

Az asszonnyal szemben felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott és azt, hogy fizesse ki a bűnügyi költségeket, a 157 ezer forintot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik