Belföld

Simicska embere az Index új tulajdonosát alapító cégben

Tóth Marianna, a Simicska Lajos féle Magyar Nemzet Kft. társügyvezetője is bekerül a NP Nanga Parbat Zrt.-be, méghozzá ő lesz a cég vezérigazgatója – állítja a hvg.hu.

A változásnak mi egyelőre nem látjuk nyomát a cégbírósági adatokban, és a legutóbbi cégközlönyben sem. Ennek magyarázata az lehet, hogy a portál szerint mostanáig nem tették közzé a változást, mert nem akarták, hogy idő előtt kitudódjon az ügylet, amelynek előkészítése nyilván hosszú időt igényelt. (A cégnyilvántartásban egyelőre Bodolai László és Qvell Tibor szerepel a zrt. adatai között.)

Mindez azért érdekes a hvg.hu szerint, mert ez a részvénytársaság alapította meg korábban a Magyar Fejlődésért Alapítványt (MFA), amely megvette az Indexet.

Jogi értelemben viszont az alapítvány az alapítójától függetlenül működik, épp ezért Tóth Mariannának a fentiek alapján még nem lesz beleszólása az Index működésébe.

A hvg.hu cikke egyébként emlékeztet rá: Tóth majdnem két tucat Simicska-kötődésű cégben bukkant fel az utóbbi két évtizedben. 1998-tól vezeti például a B-Reklám Kft.-t, amely 1994-ben megszerezte a Mahirt a fideszes üzletembereknek (Simicska neve csak a következő évben bukkant fel a B-Reklám tulajdonosai között). Az egykori harcostársak szakítását is jelzi, hogy Tóth elődje a B-Reklámban az a Győri Tibor volt, aki sokáig Simicska segédereje volt, azonban a 2015-ös G-nap után Orbán mellett maradt. Győri most Habony Árpád üzlettársa, a harcosan kormánypárti Lokál–888-médiacsoport egyik gazdája – írja a honlap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik