Belföld

Bocsánatot kért a kormányhivatal, mert nem ítéltek meg 90 ezer forintot egy kerekesszékes fiúnak

A 444.hu számolt be a kerekesszékkel közlekedő Ferkó és édesanyja történetéről. A hétéves kisfiú születésekor oxigénhiányos állapot lépett fel, újra kellett éleszteni, súlyos, maradandó sérüléseket szenvedett el. Ferkó egyedül nem tud mozogni, sérült az idegrendszere, értelmileg akadályozott. Édesanyja januárban igényelt 90 ezer forint autóátalakítási támogatást a Pest Megyei Kormányhivataltól. Már nem bírja el egyedül a kisfiút és a kerekesszéket, ezért kell rámpa és rögzítő a kocsiba, ennek sok százezres költségéből lehet 90 ezer forintra pályázni. Igénylését elutasították.

A 444.hu most levelet kapott a kormányhivataltól, amelyben azt írják:

…a kiskorú gyermek közlekedési támogatása téves jogszabályi értelmezéssel és erre való hivatkozással hibásan került elutasításra. A járási hivatal ezért ezt a döntését haladéktalanul visszavonta. A jogosult édesanyját a korábbi döntés visszavonásáról tájékoztatta az Érdi Járási Hivatal, egyben elnézést kérve a sajnálatos hibáért.

A hivatal tájékoztatása szerint a kérelmeket elbíráló bizottság júniusban ül össze, a döntés gyors megváltoztatása miatt az ő pályázatukról is időben tudnak dönteni. Az ügyintézőt a kormányhivatal a téves előkészítő munka miatt írásbeli figyelmeztetésben részesítette. Az édesanya blogjában is arról számolt be, hogy ketten is felhívták és bocsánatot kértek tőle.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik