Belföld

Gulyás Márton: Orbán elvesztette a gyeplőt, hétről hétre evickél

24.hu
24.hu

2017. 04. 20. 08:48

Korábban a témában:

Gulyás Márton aktivista, akit a Sándor-palota előtti festékdobálásért ítéltek közmunkára, interjút adott a Magyar Narancsnak.

Kiderült, hogy a Fidesz sokkal szervezetlenebb és felkészületlenebb annál, amit gondolni szoktunk róla. Nemhogy a tőlük kvázi függetlenül formát öltő elégedetlenség kezelésére nincs átfogó stratégiájuk, azt sem tudják, hogyan kellene végigvinni a maguk által a társadalomra oktrojált intézkedéseket”

– mondta Gulyás. Szerinte a Fidesz semmivel nem áll jobban a baloldalnál, az egyetlen előnyük a végtelen erőforrás-mennyiség, ami lehetővé teszi, hogy bármennyit hibázzanak, mert látszólag mindig van lehetőségük a korrekcióra.

Orbán Viktor szerinte rosszul van attól, ha akár csak egy napig is kikerül a kezéből a gyeplő, amit most már hetek óta nem képes szorosan tartani.

Orbán Viktort nem tekintem szuverén tényezőnek, naponta ad interjúkat annak érdekében, hogy uralni tudja a közbeszédet, ehhez egyre erősebb állításokra van szükség. (…) Orbán hétről hétre evickélő politikai szereplő, aki rég elvesztette azt a késztetését, hogy a társadalom egésze számára kínáljon politikai valóságot és víziót.”

Gulyás nem gondolkodik pártalapításon vagy formális politikai szerepvállaláson, mert a Youtube-ban több potenciált lát. Szerinte már a mozgalomszervezés is hiányt tölt be. Választ adott arra is, miért dobálta meg a Sándor-palotát.

A festékdobálós akciót azért csináltam, mert nemcsak megengedhetőnek, de szükségesnek is tartottam a véleménynyilvánítás ezen formáját, hogy megmutassam, vannak még békés, erőszakmentes eszközök a kezünkben. Amikor elindultam a flakonnal, sima szabálysértési eljárásra számítottam, hogy ebből ekkora ügy lett, az a hatalom végletes retrográdságáról és beszartságáról árulkodik.

Gulyás szerint azért kell megváltoztatni a választási rendszert, mert ma egy új politikai formáció azonnal alkudozásba kényszerül.

Lehetővé kell tenni, hogy mindenki a maga legtisztább formájában is a szavazataihoz mérten kapjon mandátumokat.

Szerinte az ugyanis elképzelhetetlen, hogy a szocialistáktól a Jobbikig létrejöjjön egy technikai koalíció.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor and CDU party leader Angela Merkel (C) addresses supporters after exit poll results were broadcasted on public television at an election night event at the party's headquarters in Berlin during the general election on September 24, 2017.
Germany voted in a general election expected to hand Chancellor Angela Merkel a fourth term, while the hard-right Alternative for Germany (AfD) party is predicted to win its first seats in the national parliament. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.