Belföld

3000 fogyasztónál nincs áram, aggregátorokat visznek a melegedőkbe

A tegnapi napon érkezett váratlan lehűlés, havazás és viharos szél Észak-Magyarország területén, elsődlegesen a Mátrában és a Bükkben, továbbra is fennakadásokat okoz a villamosenergia-szolgáltatásban - tudatta csütörtökön az ELMÜ-ÉMÁSZ.

Mint írták: jelenleg kb. 3000 fogyasztó esetében nem sikerült még helyreállítani a villamosenergia-szolgáltatást. Több település egyelőre megközelíthetetlen, ezeken a területeken a Katasztrófavédelem munkatársai végzik el először az utak felszabadítását, és csak ezután kezdődhet a hibaelhárítás.

A Katasztrófavédelemmel együttműködve, az ELMŰ-ÉMÁSZ továbbra is folyamatosan nagy erőkkel dolgozik a hibák elhárításán. Ahol a villamosenergia-hálózaton bekövetkezett jelentős károk nem teszik lehetővé a szolgáltatás mielőbbi, lehetőség szerint ma estig történő helyreállítását, azon településekre aggregátorokat szállítanak, annak érdekében, hogy az érintett kistelepüléseken a polgármesteri hivatalok által kialakított melegedő helyiségek számára a villamosenergia-szolgáltatás teljes helyreállításáig ellátást nyújtsanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik