Belföld

Szabó Tímea: “Kövér László végleg megháborodott”

A Párbeszéd társelnöke ezt már tényként kezeli.

Szabó Tímeának országgyűlési képviselőként sem hiányoznak a Parlamentből a gépkarabélyok, mesterlövő puskák, kézi gránátvetők, elfogó hálók. A Párbeszéd társelnöke a Facebookon reagált arra, hogy egy rendelettervezet ezekkel is bővítené a házőrség arzenálját.

Na jó, ezzel teljes bizonyosságot nyert, hogy Kövér László végleg megháborodott! Nem elég, hogy az összes munkatársamat kitiltotta a parlamentből és a képviselői irodaházból 4 matrica felragasztása miatt (apropó, ennek még lesz folytatása), az Országház önjelölt recepciósa most gránátvetőket, “elfogó hálót” és könnygázgránátot telepít a Házba!

Kérdezem, hogy egész pontosan kitől és mitől akarják védeni az épületet? Merthogy 1. a parlamentben a képviselők és munkatársaik dolgoznak, 2. már most is csak fémdetektoros kapun teljes csomagátvilágítással lehet bemenni az épületbe.

Vagy esetleg számítsak én magam arra, hogy miközben gyanútlanul sétálok az ülésterem felé, egyszer csak kiugrik az oszlop mögül egy őr, és rám dob egy elfogó hálót? Egész pontosan mire készülnek? Agyrém!

Mint korábban megírtuk, az országgyűlési őrök által használható kényszerítő eszközök listáját – a hivatalos magyarázat szerint – azért kell időről időre felülvizsgálni, hogy a technikai fejlődés hatására biztosított legyen a legkorszerűbb és NATO-kompatibilis eszközök használata.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik