Belföld

A röszkeiek éjszaka is felriadnak arra, hogy nyolc nyelven üvölt az okoskerítés

Mihók Gábor röszkei lakos a Délmagyarnak arról számolt be, hogy éjszaka is gyakran felriadnak arra, hogy nyolc nyelven üvölt a hangosbemondó. Azt mondja, azért költöztek Röszkére, hogy nyugodt környezetben élhessenek, de az életük pokollá vált a határzár felépítése óta.

A házukra és a telek felére 2015 végén jegyeztek be közérdekű használati jogot, ha az ingatlan rendeltetésszerű használata lehetetlenné válik, kérhetik a kisajátítást. A kormányhivatal szerint viszont otthonukat rendeltetésszerűen tudják használni, ezért a kérelmüket elutasították.

AZ ORFK-t is megkeresték, hogy eladják az ingatlanukat, de itt sem jártak sikerrel. Legutóbb a bírósághoz fordultak, de az eljárás számukra eredménytelenül zárult. Mihók élettársa szerint meg sem hallgatták őket.

A pár nem tud belenyugodni a jelenleg helyzetbe, ezért összefognak azokkal a röszkeiekkel, akiknek ugyanígy tönkretette az életét az okoskerítés. Mihók Gábor azt mondja, nincsenek egyedül, már az önkormányzatnak is jelezték, hogy megpróbálják érvényesíteni az érdekeiket.

Vasárnap is írtunk egy röszkei párról, akik szintén azt mondták, nem tudnak aludni az okoskerítés miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik