Belföld

Kiengedték a rendőrnőt halálra gázoló kamionost

Megszüntették az előzetes letartóztatását, és hazaengedték Romániába  azt a kamionost, aki kamionjával halálra gázolt egy magyar rendőrnőt február elején az M5-ös autópályán.  A bíróság azután döntött úgy, hogy nem kell rácsok mögött kivárnia, hogy vádat emeljenek az ügyében, merta férfi mindenben együttműködött a hatósággal, és egy percig sem vitatta, hogy felelős a fiatal egyenruhás haláláért.

Mivel a védencem egyetlen percig sem tagadta felelősségét és minden részletre kiterjedő beismerő vallomást tett, logikus, hogy nem tartották őt bezárva. Hiába él Budapesttől távol, bármikor rendelkezésre áll, amikor a hatóság szükségesnek érzi a személyes jelenlétét – mondta dr. Farsang Andrea, T. András védője a Blikknek, hozzátéve: most a szakértői véleményekre várnak, leginkább ugyanis a műszaki és a közlekedési szakértő megállapításai lesznek perdöntőek

Ahogy arról bezsámoltunk, a  tragikus baleset február 3-án történt. A román férfi az akkori tájékoztatás szerint azért sodródott a leállósávba járművével, ahol az egyenruhások éppen igazoltattak, mert a rádiót tekergette. A mindössze 23 éves egyenruhás helyszínen belehalt sérüléseibe, kollégája pedig súlyosan megsérült, ahogy az igazoltatott autós is.

Fotó: MTI

A kamionost halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsították meg. Az ügyészség szerint a bűncselekmény jellege, tárgyi súlya miatt tartani kellett a szökéstől illetve az elrejtőzés veszélyétől. Álláspontjukkal a bíróság egyetértett, így került rács mögé néhány nappal később.

Az  áldozatot Pintér Sándor belügyminiszter a szolgálat halottjává nyilvánította és előléptette törzsőrmesterré.

Olvasói sztorik