Belföld

Gulyás Márton: Hozzászoktunk, hogy a kormány természetes állapota, hogy hazudik

Nekem az volt a meglepő, hogy mi mindig azt hittük, hogy ebben az országban semmiféle szolidaritás nincsen, de amennyi szolidaritást kaptunk az elmúlt egy hétben, az példátlan, mondta Varga Gergő az ATV Egyenes beszéd című műsorában kedd este.

Gulyás Márton szerint annyira hozzászoktunk ahhoz, hogy a kormánynak az a természetes állapota, hogy hazudik, hogy ezt nem hazugságnak nevezzük, hanem kommunikációnak. Szerinte ilyenkor csak annyit kellene mondani, hogy

hazudtok.

Hozzátette, fontos az, hogy amikor az emberekben ott van az elégedetlenség, akkor azt kifejezzék, de szerinte már nem elég az, hogy végigvonulnak a városon. Elmondta, hogy a Sándor-palota megdobálását egy szerencsétlen állapotnak tartja, mivel “nem arra való az az épület, hogy megdobáljuk”, ugyanakkor

arra sem való, hogy pártkatonák (utalva itt Áder Jánosra vagy egykor Schmitt Pálra) folyamatosan megtagadják azt a tisztséget és azokat a jogköröket, amiket adott neki a magyar nép.

Varga Gergő szerint az, hogy miniszterelnök azt mondta, hogy sokaknak viszket a tenyere vagy amikor a vidéki sajtóban arról írtak, hogy ők verik a rendőröket, arra utal, hogy arra számítanak, hogy ez a tömeg kitart, és arra készülnek, hogy egy adott ponton erőszakkal kell ellenük fellépni. Hozzátette, hogy mivel a mozgalom már túlmutat a CEU-n és a civiltörvényen, így előbb utóbb a tömegnek konkrét politikai követelései lesznek, ami mögé be fog állni ez a rengeteg ember.

Gulyás Márton szerint igazából az a kérdés, miféle politika az, ami az emberekből ilyen szintű engedetlenséget képes kiváltani. Azért mondta azt szombaton, hogy választási mozgalmat kell indítani, mert fontosnak tartja a politikai intézmények építését. Szükségesnek látja azt, hogy a magyar nép minél szélesebb összefogásban egy valódi társadalmi mozgalmat felépítve küzdjön a választási törvény arányosításáért.  Leszögezte: nem csak arról van szó, hogy Orbán Viktor takarodjon, hanem arról is, hogy az elnyomó emberek és szervezetek  is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik