Belföld

Elmegyógyítóba küldenék az Oktogon téri bankrablót

Vádat emelt az ügyészség az Oktogon téri bankrabló ellen.  Egy 44 éves férfit állítanak bíróság elé, mert

    • egy budapesti bankfiókot kirabolt
    • egy másik, solymári fiókot megpróbált kipakolni
    • rátámadt egy gyalogosra

A vádirat szerint 2016. február 24-én a reggeli órákban ment be a VI. kerület Oktogon téri bankfiókba és megfenyegette a pénztárost egy gázpisztollyal. Ráfogta a fegyvert az alkalmazottra és egy műanyag zacskót nyomott a kezébe és azt mondta, pakolja meg azt. A férfi az így kapott pénzzel, csaknem 2 és fél millió forinttal hagyta el a helyszínt, ami azóta sem került elő.

Csaknem egy hónappal később – március 22-én – ismét lecsapott: kora délután bement egy solymári bankfiókba,és a fenti módszerrel fenyegetni kezdte az ott dolgozót, illetve követelte a bevételt. Ekkor azonban a pulthoz lépett egy ügyfél, így eltette a fegyverét. ötszázezer forintot szerezhetett volna, de ezúttal zsákmány nélkül távozott.

Kiderült az is, hogy az első bankrablás előtti napokban -február 18-án – a férfi a férfi az V. kerületi Széchenyi térnél rátámadt egy gyalogosra is, nagy lendülettel ráugrott a nő hátára. Mindketten a földre estek, majd a támadó próbálta elvenni a táskáját. A nő kiabálni kezdett, így a rabló végül elmenekült.

A férfit háromrendbeli – két esetben fegyveresen elkövetett – rablás bűntettével és illetve annak kísérletével vádolják. A Fővárosi Főügyészségtől  szerdán megtudtuk, a támadó ideiglenes kényszergyógykezelés alatt áll, és kényszergyógykezelés elrendelését indítványozták vele szemben.

Ahogy arról beszámoltunk, a férfiról videó készült a helyszínen, illetve később, egy bolti kamera is rögzítette bevásárlás közben, ennek ellenére hetekbe telt, míg azonosították.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik