Belföld

Elfújta a szél az áramot 30 településen

aramkimaradas(210x140).jpg (áramkimaradás, vezetékszakadás, villanyvezeték, )
aramkimaradas(210x140).jpg (áramkimaradás, vezetékszakadás, villanyvezeték, )
Bács-Kiskunban több ezer fogyasztónál van gond a szolgáltatással.

Bács-Kiskun megyében harminc településen 24 ezer fogyasztási helyen van gond az áramszolgáltatással – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője. Mukics Dániel elmondta: az áramszolgáltató folyamatosan dolgozik a helyreállításon.

A katasztrófavédelemhez éjfél óta mintegy negyven riasztás érkezett. Mostanáig kidőlt fákhoz, villanyvezetékekhez riasztották őket elsősorban Bács-Kiskun megye déli részében.

A helyettes szóvivő is felhívta a figyelmet, hogy a Dunántúlon több járásra már másodfokú riasztást adtak ki a viharos szél veszélye miatt.

A megváltozott útviszonyokra is számítani kell. Az erős széllökések faágakat törhetnek le, fákat dönthetnek ki, és az elektromos hálózatban károk keletkezhetnek, így a szolgáltatásban hosszabb-rövidebb ideig tartó zavarok lehetnek.

Veresegyház és Vácrátót között is buszok pótolják a vonatközlekedést. A Mávinform közölte, az érintett szakaszon áramtalanították a vasúti felsővezetéket, mert a sínekre belógó faágak zárlatot okoztak. Az utasoknak hosszabb menetidővel kell számolniuk.

(mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik