Belföld

Az egyik kislányt évekig molesztálta, a másikat “falazásra” kényszerítette a borsodi nevelőapa

Ítéletet hirdettek annak a férfinak az ügyében, aki éveken át molesztálta nevelt kislányát, testvérét pedig arra kényszerítette, hogy “falazzon” neki. Az ügyben a Miskolci Törvényszék döntött kedden, és tizenkét év szabadságvesztéssel sújtotta a férfit szexuális erőszak és koskorú veszélyeztetésének bűntette miatt.

A vádlott és élettársa 2010-től nevelte közös háztartásban a nő kislányait, illetve 2012-ben megszületett közös gyermekük is. A bíróság megállapította:

a férfi négy éven át heti rendszerességgel “szexuális cselekményeket végzett” nevelt lányával, aki az első alkalmak idején még csak 11 éves volt. 

Egyszer – 2014 májusában – csak azért engedte el a kislányt, mert a saját gyermeke hirtelen megjelent.

Amikor a kislány testvére megtudta, mit tesz vele nevelőapjuk, a férfi megfenyegette, hogy megöli, ha bárkinek beszél. Onnantól kezdve arra kényszerítette, hogy figyelje a lakás környékét, hogy ne lephesse, zavarhassa meg őket senki. Ez így ment négy évig, ezzel pedig súlyosan veszélyeztette a  kislány erkölcsi, érzelmi fejlődését. A törvényszék súlyosító körülményként értékelte az éveken át tartó elkövetést, és azt, hogy a vádlott az eljárás alatt mindvégig közömbösséget tanúsított tette iránt.  Az ítélet nem jogerős, a férfi és védője ugyanis fellebbezett.

A per másodfokon a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik, addig a nevelőapa rács mögött marad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik