Belföld

Felpofozott egy 83 éves asszonyt a dühös kecskeméti autós

Vádat emelt az ügyészség egy autós ellen, aki két hónappal ezelőtt felpofozott egy idős nőt Kecskeméten, egy kereszteződésben. Bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt állítják bíróság elé.

A 38 éves kecskeméti nő  február 3-án délelőtt az egyik kecskeméti nagyáruház parkolójából akart kikanyarodni a Március 15. utcára, azonban – elsőbbségadási kötelezettsége miatt – meg kellett állnia. A jármű útvonalát keresztező gyalogos- és kerékpárúton haladt biciklijével a 83 éves asszony. Az álló autó láttán az idős nő leszállt a kerékpárjáról, majd a kialakult forgalmi helyzet miatt vitatkozni kezdtek,

ennek során a vádlott a járművéből kiszállt, az idős asszonyhoz lépett és nyitott tenyérrel nagy erővel arcon ütötte. Az ütés hatására a sértett a földre esett, eközben a kerékpárja is eldőlt. Miután az idős asszony a földről felkelt, a vádlott ismét odalépett hozzá és bal kézzel, nyitott tenyérrel ismét megütötte a sértett arcát.

Járókelők siettek a 83 éves nő segítségére, rendőrt hívtak és értesítették a mentőket is. Az ügyészség tájékoztatása szerint az asszony zúzódásokat szenvedett az arcán és a csípőjén is, de mint írják,

a sofőr cselekménye ennek ellenére súlyosabb megítélés alá esik, mert a sértett védekezési képessége élemedett korára tekintettel korlátozott volt.

A büntetlen előéletű autóssal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozták. A nő szabadlábon védekezik, ügyét a Kecskeméti Járásbíróság tárgyalja majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik