A következő élő közvetítés része A Parlamenttől az Oktogonra vonult a zajos tömeg

Gulyás: Fidesz-ország helyett közös ország kell

Gulyás Márton aktivista azzal kezdte, a Ripost, a 888 és az Origo nemi identitásáról érdeklődött, most ott áll a színpadon, várja a propagandistákat, menjenek oda, kérdezzék meg, kapnak rá választ.

Senki nem ment oda, de válaszol a kérdésre. A hatalom szemében mindenki buzeráns, aki a rendszer ellen van. Minden közmunkás, a Tanítanék, az ápolók, a Népszabadság, az akadémikusok.

Amíg a ti hatalmatok tart, buzeránsnak minősül az ország döntő többsége.

Szerinte egy közös országra van szükség, nem Fidesz-országra.

Semmit rólunk nélkülünk.

Állítja, díjazni kellene, akik építik az országot, akik pedig lopnak, büntetni kellene, nem pedig fordítva. “Nincs különbség fehér és roma között”, mondta. Nem elég az, ha Orbán eltakarodik, arról is gondolkodni kell, mi, ki kerül a helyére.

Állítja, a mostani közintézmények méltatlanná váltak arra, hogy közintézmények legyenek, ezért bármikor megdobálhatóak narancssárga festékkel.El kell kezdenünk professzionálisan politizálnunk, mondta.

Jövőre választások lesznek, nem tudja megmondani, milyen politikai formáció képes leváltani a hatalmat, de a mostani választási rendszer helyett valami más kell. Mert a mostani képlet a Fidesznek kedvez.

Ahhoz, hogy a helyzet más legyen, szerveződni kell.

Ugyanígy fog küzdeni, ha újra Gyurcsány, vagy először Vona alakít kormányt. De azért is küzd, hogy ezek a pártok arányos rendszerben mérettethessenek a Fidesszel. Egy év van a választásokig, de a meccs még nem lefutott. A mostani pártoknak 3 évük volt, de nem tettek semmit.

Mint marhák a vágóhídon, gyalogoltok a kések felé.

Választási mozgalmat hirdetett, aminek a célja, hogy az év végégi arányos választási rendszert érjenek el.

Szerinte egyértelmű a képlet: vagy szabad verseny, vagy velünk marad a Fidesz.

Tiétek a város, búcsúzott a tömegtől.

Kép: 24.hu
Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik