Belföld

Rendőrökre támadtak a felhergelt Soroslegények – írja a nagykőrösi önkormányzat lapja

Egy példa arra, hogyan értesül a helyi nyilvánosság a budapesti tüntetésekről: a nagykőrösi önkormányzat újságja szerint liberálisok és huligánok együtt verték a rendőröket.

Különös cikkben számol be a vasárnapi, CEU-párti tüntetésről a nagykőrösi önkormányzat lapja. Az újságot egyik olvasónk küldte el a 24.hu szerkesztőségének.

Már a felütés izgalmas:

Virágvasárnap. Vannak, akiknek (és a többség ilyen) Jézus Jeruzsálembe vonulásának ünnepe, míg mások robbantgatnak, gyilkolnak, vagy éppen tüntetnek.

A szerző, Horváth Tibor megemlíti, hogy aznap Egyiptomban kopt keresztény templomok ellen intéztek merényleteket, amelyekben 44-en meghaltak, Budapesten pedig

amerikai érdekszervezetek és befolyásos pénztőkések által szervezetten tüntettek a kormány ellen.

Nem is akárhogy. Az önkormányzati lap szerint

egy szűk liberális kisebbség, kiegészülve a szokásos huligánokkal úgy gondolták, vasárnap este randalíroznak egy nagyot, rendőröket vernek, megdobálják őket.

A szerző azt sem zárja ki, hogy

akik most rendőrökre rontottak, azok még 2006-ban rendőrök között álltak civil ruhában zsoldosként és verték a békés tüntetőket viperával, gumibottal.

A vasárnapi, több tízezres tüntetés egyébként meglehetősen békésen telt, az Emmi épületénél és a Kossuth téren volt kisebb dulakodás a rendőrök és a demonstrálók között.

Olvasónk szerint az Önkormányzati hírek című lapot tízezer példányban terjesztik Nagykőrösön, kiadásáért az impresszum szerint Czira Szabolcs fideszes polgármester felel. Olvasónk azt is elárulta, hogy Horváth Tibor pedig Czira kabinetjének tagja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik