Belföld

Megdöbbent a Fidesz, hogy megdobálták a Terror Házát

A Fidesz elítéli a budapesti Terror Háza Múzeum épületének csütörtök esti, festékkel való megdobálását – közölte a párt pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség megdöbbenését fejezi ki és mélyen elítéli az esetet. Emlékeztettek arra, hogy a Terror Házát borító Hősök Fala a szabadságért életüket áldozó embereknek állít emléket.

Az áldozatok fényképének bemocskolása elfogadhatatlan és visszataszító cselekedet. Semmi nem indokolhatja hőseink emlékének meggyalázását

– hangsúlyozták.

Csütörtök este az Igazságügyi Minisztérium sarkán kezdtek el gyülekezni azok, akik Gulyás Márton ítélete után szerették volna kifejezni nemtetszésüket azzal szemben, hogy valaki festékdobálásért 300 óra közmunkát kaphat úgy, hogy bilincsre verve vezetik elő, és 72 óráig fogva tartják.

A tömeg éjfél körül elindult a Terror Háza felé. Amikor odaértek, az egyik tüntető úgy döntött, ugyanazt fogja megcsinálni, mint Gulyás Márton, hogy kiderüljön, ugyanazt kapja-e egy másik bíróságon. Ezért festékkel dobálta meg a Terror Házát, majd feljelentette magát a rendőrségen. Mindez videón:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik