Belföld

Oszlopfestéssel és tüntetéssel tiltakoznak Gulyásék elítélése miatt

Gulyás Márton boldogan jött ki a bíróságról, de hívei dühösek a közmunka miatt is. Egyikük oszlopot festett tiltakozásul, a többiek tüntetnek a Kossuth téren.

Megkönnyebbülten hagyta el a tárgyalótermet csütörtökön Gulyás Márton, akit Varga Gergővel együtt vádoltak meg azzal, hogy csoportosan elkövetett garázdaságban vettek részt. A per első fokon a bűnösségük kimondásával végződött, 2-300 óra közmunkát kaptak, de a vád és védelem is fellebbezett, jöhet a másodfok. Gulyásék azért örültek neki, hogy a hétfő óta tartó őrizetük véget ért, így mosolygott az aktivista:

Fotó: Bielik István/ 24.hu

Ugyanekkor beindult a bohóckodás is, a Budai Központi Kerületi Bíróság Budakeszi úti épületének egyik oszlopát kezdte el kifesteni egy szimpatizáns. A férfi borzasztó lazán felállt egy létrára és egy festékes vödörből szedve az anyagot szépen felvitte azt a tartóoszlopra. Az egyik biztonsági őr szólt neki, hogy ez balesetveszélyes, eleshet, amire az volt a válasz, hogy volt ő balesetvédelmi oktatáson, nem lesz gond. Az akcióval valószínűleg arra utalt, hogy Gulyást és Vargát festékes flakonok dobálásáért ítélték el.

Ennyivel sem ért véget az este, ugyanis 21.30-ra a Kossuth térre tüntetést hirdettek meg. A Facebookon meghirdetett esemény leírása elég tömör: “Nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy Orbán dróton rángatja a bíróságot!” Eddig kb. 250-en jelezték vissza, hogy ott lesznek, további 970 embert érdekel az esemény. Ha történik valami, természetesen tudósítunk róla.

Olvasói sztorik