Belföld

Eső és viharos szél rondít bele a tavaszba

szelvihar(1)(960x640)(4).jpg (szélvihar)
szelvihar(1)(960x640)(4).jpg (szélvihar)

Csütörtökön északnyugat felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, főként délután lehetnek hosszabb napos időszakok. Elszórtan kisebb eső, zápor továbbra is lehet, az északkeleti és délnyugati határnál egy-egy zivatar sem kizárt. Délelőtt a délnyugati területek kivételével megerősödik, északon időnként viharossá fokozódik a nyugatira, északnyugatira forduló szél. A csúcshőmérséklet jellemzően 15 és 20 fok között valószínű, ugyanakkor délnyugaton ennél kissé melegebb is lehet. Késő estére 6 és 12 fok közé hűl le a levegő – írja a kiderül.hu.

Pénteken a fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütés várható. Főként az északkeleti határnál, valamint nyugaton, délnyugaton kisebb eső, zápor előfordulhat. Az északnyugati, nyugati szelet többfelé erős, néhol viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8 fok között alakul, helyenként talajmenti fagyra is számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű, északkeleten lesz a hidegebb.

Szombaton eleinte változóan felhős lesz az ég, majd megnövekszik megvastagszik a felhőzet. A déli óráktól főként nyugaton és délen várható eső, záporeső. A nyugati, délnyugati szél többfelé megélénkül, északon néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8 fok között alakul, helyenként talajmenti fagyra is számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között valószínű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik