Belföld

Bayer Zsolt szánalmasnak nevezte a tüntetőket

A Fidesz ötös számú pártkönyvének tulajdonosa már korábban megfenyegette a CEU melletti tüntetőket, a tömeg szerda este válaszolt is a publicistának, elküldve őt melegebb éghajlatra.

Bayer a csütörtöki Magyar Időkben újabb véleménycikkel jelentkezett:

Hosszú napok óta tüntetések zajlanak Budapesten. Törvényesek és törvénytelenek. A tüntetések törvénytelen részein pedig egyre agresszívabb tömeg provokálja a rendőrséget és a hatalmat. Erőszakkal be akarnak törni Parlamentbe, minisztériumba, pártszékházba, Gyorskocsi utcai fogdába, Köztársasági Elnöki Hivatalba, rádióarchívumba. Bejelentés nélkül blokkolják Budapest egyik legforgalmasabb csomópontjának forgalmát. Mindeközben a rendőrség békésen, mosolyogva kísérgeti őket egyik helyről a másikra, ezek a szerencsétlenek pedig azt üvöltik, hogy „Rendőrállam!”. Szánalmas.

Majd így folytatta:

Nekimennek a rendőröknek, dobálják, lökdösik őket, és a legnagyobb atrocitás, ami éri őket, annyi, hogy a Parlament előtt egy rendőr, akinek egy részeg proli nekimegy, annyit mond: Hölgyem, kivenné a hátsóját az ölemből, nekem ez rém kellemetlen. Igen, szánalmas ez az egész, de nem véletlen! A cél a kormány megbuktatása, méghozzá két héten belül, ha lehet! Ugyanis legfeljebb fél év múlva minden a határvédelemről és a migránsokról fog szólni – azon a terepen pedig a kormány megverhetetlen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik