Belföld

Belebetegedett a hajdúbagosi kislány, hogy apja molesztálta – 12 évet kapott a férfi

Súlyosbította a Debreceni Ítélőtábla annak a hajdúbagosi férfinak a büntetését szerdán, aki éveken keresztül molesztálta kislányát. Tíz helyett tizenkét évet kapott, egyebek helybenhagyták a törvényszék korábbi döntését. Az apát
  •   folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében
  • folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés bűntettében
  • és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében
mondták ki bűnösnek.
A férfinak fegyházban kell letöltenie büntetését, de azután, hogy letöltötte annak kétharmadát, feltételesen szabadon bocsátható. A tábla emellett megszüntette a férfi felügyeleti jogát.
A bíróság megállapította: az apa 2011 és 2015 között molesztálta 2003-ban született gyermekét Hajdúbagoson, ahogy fogalmaztak,  “több szexuális bűncselekményt követett el”. A férfi akkor közeledett kislányához, amikor ittas volt.

A gyerek 11 éves kora körül fogta fel, hogy apja mit tesz vele, és onnantól kezdve nem akart elmenni a láthatásokra, viszont a történtekről hallgatott, így anyja erőltette a kapcsolattartást. A kislány attól félt, hogy apja megveri, mert korábban, amíg együtt éltek, vele és anyjával szemben is erőszakos volt. A gyereknek 2016-ban romlani kezdtek a jegyei, sokat betegeskedett, amely mögött pszichés okok húzódtak, ekkor küldték pszichológushoz. Végül ott derült ki, hogy mi történt vele.

Az ügyet március végén kezdték tárgyalni másodfokon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik