Belföld

Megölte az anyját, és még napokig a holttestével élt Budapesten

Vádat emeltek egy 24 éves fiatallal szemben, aki 2015 nyarán halálra késelte anyját budapesti otthonukban.  Emberölés bűntette miatt állítják bíróság elé és ha az ügyészségen múlik, kényszergyógykezelésre ítélik.

A Fővárosi Főügyészségtől kedden megtudtuk, a  fiatal a szüleivel élt együtt a XVI. kerületi családi házban. Családi okok miatt az épületet két, külön bejárattal rendelkező lakrészre osztották fel.  A fiú az anyjával egy szobát használt közösen.

Mint kiderült, az érintettek összevesztek már a végzetes támadás előtt is. A holttestet június 11-én találták meg, a gyilkosság három-öt nappal korábban történhetett.

A fiatal a közös lakrészükben támadt rá az anyjára,  egy konyhakéssel test szerte sérüléseket ejtett rajta. A 47 éves nő a helyszínen meghalt. A holttest az ajtónál volt, a fiú letakarta egy pléddel és egy ágyneműhuzattal, lakrészüket pedig napokig a fürdőszoba ablakon át hagyta el.A fiatal maga vallotta be, hogy mit tett, amikor június 11-én besétált a XVI. kerületi Rendőrkapitányságra.

MTI Fotó: Lakatos Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik