Belföld

Az ELTE kancellárja figyelmeztette az egyetem polgárait, miután több karon is előadást szerveztek CEU-ügyben

Az ELTE honlapján jelent meg az a közlemény, amit Scheuer Gyula kancellár írt és arra kér minden egyetemi polgárt, hogy

az ELTE szabályzataiban, illetve az Nftv.-ben rögzített helyiséghasználatra vonatkozó előírások szerint járjanak el akkor, amikor tanórán kívüli eseményt, közösségi programot, rendezvényt kívánnak tartani.

Hozzáteszi, az egyetemi működési rendbe nem fér bele, hogy előzetes bejelentés nélkül, ellenőrizetlenül és tisztázatlan felelősségi viszonyok mellett helyiségeinkben bárki rendezvényt szervezzen.

A közlemény valószínűleg azért jelent meg, mert többek között az ELTE jogi karán is kiálltak a CEU mellett, de beszélgetés volt Dragomán Györggyel is ez ELTE BTK-n. 

Scheuer így folytatja levelét:

Az ELTE szenátusa 2015 májusában – a korábban is elfogadott elveknek megfelelően – határozott a rendezvények megtartásának rendjéről. Ezek a szabályok körültekintően rendezik a rendezvény szervezésével kapcsolatos kötelezettségeket, jogokat és felelősséget, és ezzel biztosítják a résztvevők biztonságát is.

Felhívom a figyelmet arra, hogy a jövőben nem áll módomban olyan rendezvény megtartását engedélyezni, amelynek szervezési és felelősségi rendje nem tisztázott, vagy amihez nem is kértek engedélyt. Az ELTE honlapján a vonatkozó szabályok megtalálhatók.

Jelen levelem és a fenti szabályok csak a tanórán kívüli események megtartására vonatkoznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik