Belföld

A CÖF túlságosan enyhének tartja a civil törvényt

Csizmadia Zoltán a Békemeneteket is szervező Civil Összefogás Fórum elnöke közleményben reagált a kormány civil törvényére.

Ebben azt írja:

Túlságosan enyhének tartjuk az ötpárti egyeztetésen megvitatott és az ellenzék által elutasított civil szervezetek átláthatóságáról szóló törvénytervezetet. Erősebb garanciákra lenne szükség, hogy a gyakorlatban jelentkező politikai szemléletű és indíttatású NGO-k cselekvéseit ellenőrizni lehessen.

Javasolják, hogy “a legitim kormány folyamatos támadását, megpuccsolását ne lehessen idegen pénzekből finanszírozni”. Példákat is hoznak: “nem engedhető meg az iskolai diák önkormányzatok mellett árnyék önkormányzatok létrehozása és finanszírozása”.

Tiltani kell az álsegély szervezetek és embercsempészek szövetkezését a zöldhatáron áttörő illegális migránsok felé irányuló segítségnyújtást.

– írják.

Csizmadia szerint ezek példák arra, hogy hogyan lehet “lázításra, felforgatásra, ellenzéki célokra specializált szervezeteket létrehozni, illetőleg életben tartani, miközben Magyarország szuverenitása sérülhet. Idetartozónak tekintjük a párt ideológiák szerinti csoportosulások, médiák hazugságok útján történő befolyásolását, esetlegesen a pénzen vett brüsszeli lobbisták közreműködésével.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik