Belföld

Egyezkednének Gyurcsánnyal a szocialisták

Úgy tudni, befutó egyéni helyet kapna, ha lemondana arról, hogy szerepeljen a közös listán.

Egy biztos parlamenti helyet jelentő egyéni választókerületet ajánlanának fel Gyurcsány Ferencnek a szocialisták, ha lemondana arról, hogy szerepeljen egy közös MSZP-DK országos listán – írja a Magyar Nemzet. A szocialisták számára szimbolikus jelentőséggel bíró, MSZP-s fellegvárnak számító XIII. kerületről van szó a lap értesülései szerint.

Az azonban még kérdés, hogy Gyurcsány ebbe belemenne-e, ahogy az is, hogy ez hogyan lenne összeegyeztethető azzal, amit Botka László sulykol, hogy a párt leszámolt a 2010 előtti időszakkal.

A Magyar Nemzet szerint egyébként egyre többen aggódnak az MSZP-ben amiatt, hogy nem nagyon látszik eredménye a Botka által meghirdetett stratégiának. Az elképzelés az volt, hogy ahogy Németországban Martin Schulz megjelenésével jelentősen erősödött a szociáldemokrata párt, úgy az MSZP is növelni tudja támogatottságát a „Fizessenek a gazdagok” szlogennel és a népszerűtlen Gyurcsány elutasításával. Korábban Botka május 1-re ígért kézzelfogható eredményt, mostanában viszont már inkább arról beszél, hogy őszre érhet be elképzelése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik