Belföld

Oktogoni ülősztrájkba torkollt a CEU-vonulás

Rendőrsorfal állt fel a Fidesz Lendvay utcai székházánál, ahova a CEU-párti tüntetők vonultak. Kénytelenek voltak továbbállni.

A Várkert Bazárnál kezdődött vasárnapi CEU-tüntetés késő estére vonulásba torkollt, a felhevült tüntetők a Fidesz Lendvay utcai székházához vonultak, ahol farkasszemet néztek a kivezényelt rendőrökkel. Ezután a Hősök tere felé vették az irányt, ahol spontán ülősztrájk alakult ki. Még mindig ezres nagyságrendű a tömeg, de sokan hazamentek.

A tömeg idővel a Hősök terét is megunta, nekilódultak az Andrássy úton, most az Oktogonnál tartanak. Valaki még azt is felvetette, hogy a Magyar Nemzeti Bankhoz menjenek, de ebből nem lett semmi, ülősztrájkba kezdtek pár százan, fórumoznak és arról csacsognak, maradjanak-e reggelig.

Közvetítésünket itt abba is hagyjuk, de természetesen jelentkezünk, ha valami nagy dolog történne éjjel (nem úgy tűnik jelenleg).

Így történt

A Közép-európai Egyetem ellehetetlenítése miatt a harmadik nagy tüntetés zajlott le Budapesten, a szervezők szerint 70 ezren jelentek meg. A Várkert Bazárnál beszédek voltak, majd a CEU-t érintve a Kossuth térre vonult a tömeg, ahol újabb beszédek hangzottak el.

A Kossuth tér annyira megtelt, hogy a tüntetés végeztével a hazamenők helyére is jöttek a térről kiszorult tüntetők. Órákig a téren maradt a tömeg, kisebb súrlódások is akadtak a rendőrökkel, majd a tömeg átvonult az Emberi Erőforrások Minisztériuma épülete elé. Ezután a Nagykörúton és az Andrássy úton a Fidesz Lendvay utcai székházához ment.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik