Belföld

30 ezren jelezték, tüntetnének a CEU-ért, át kellett tenni a helyszínt

Mivel kicsit többen vagyunk mint eredetileg gondoltuk (eddig 32 ezren jeleztétek, hogy ott lesztek vagy érdeklődtök az esemény iránt), picit arrébb kell tenni a gyülekező helyét

– írják Facebook posztjukban a szervezők.

A helyhiány miatt úgy döntöttek, hogy nem az eredetileg tervezett Clark Ádám téren, hanem a Várkert Bazár előtt gyülekeznek vasárnap délután öt órától.

A szervezők arra kérik a demonstrációra érkezőket, hogy az Erzsébet híd felől közelítsék meg a helyszínt, ne a Lánchíd felől, mert arra lesz a vonulás a Kossuth tér felé.

Összevetésül: az előző két CEU melletti tüntetést 3-4 ezren igazolták vissza a Facebookon, hogy ott lesznek.

A CEU-ügy dióhéjban:

A parlament elfogadott egy sebtiben összerakott törvénymódosítást arról, hogy a külföldi egyetemeknek a további működéshez az anyaországban campussal kell rendelkezniük, valamint államközi szerződés is szükséges a működésükről. A kormány szerint csak fair, egyenlő feltételeket akarnak a felsőoktatásban, az ellenzők szerint azonban a Soros György (Orbán Viktor kormányának aktuális ellensége) alapította Közép-európai Egyetem ellen megy az egész. Emiatt múlt vasárnap és kedden is több ezren tiltakoztak, na meg közleményekben, nyílt levelekben rengeteg akadémikus és politikus a világból és Magyarországról.

MINDEN A CEU-ÜGYRŐL ITT.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik