Belföld

Nem veszik el a gyerekeket a nehéz körülmények közt élő békásmegyeri családtól

Az autista gyermekeket nevelő anya néhány napja azt nyilatkozta, ettől tart, miután megjelent náluk egy gyermekvédelmis.

Februárban mutatott be az RTL egy békásmegyeri családot, ahol a szülők nehéz körülményeik ellenére példaértékűen nevelik négy gyermeküket, akik közül ketten autisták. A Bors kedden írt arról, hogy a riport után bepanaszolták a családot, az anya pedig attól fél, hogy kiemelik a gyermekeket.

Az Óbuda-Békásmegyer Polgármesteri Hivatal erre éles hangú közleményben reagált, amelyben elismerik, hogy munkatársaik jelzést kaptak a családdal kapcsolatban, de azt írják: „alaptalanok és hamisak” a cikkben leírtak.

A gyermekvédelmis munkatárs kérdezősködése mögött semmi esetre sem a gyermekek kiemelési szándéka, hanem kizárólag a problémák széles körű feltérképezése és a legmegfelelőbb segítségnyújtási forma biztosítása volt.

Hozzátették: a család anyagi helyzetének ismerete az önkormányzati támogatások megállapításához szükséges, és azt is leszögezték, hogy nem szabad egy gyermeket a családjától kizárólag anyagi okból fakadó veszélyeztetettség miatt elválasztani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik