Belföld

Felmondott a közmédiánál Al Ghaoui Hesna

12 év után elhagyja az MTVA-t Al Ghaoui Hesna – árulta el a wmn.hu-n megjelent, D. Tóth Krisztának adott exkluzív interjújában.

Mint fogalmazott, aki ismeri őt, pontosan tudja, hogy mit gondol a menekültválság kezeléséről, ami nem feltétlenül esett egybe azzal, ami a televízió képernyőjén volt.

Az elmúlt időszakban történtek számomra is elfogadhatatlan dolgok az országban és a televízióban, ezek miatt bennem is voltak dilemmák, hogy fölálljak vagy sem.

Hozzátette, dermedten látta, ahogy a kormányzat kommunikál a szíriai helyzetről, és ahogy az emberek erre reagálnak. Meglátása szerint olyan szinten lett megosztott az ország, hogy most már csak zsákok vannak. Baloldali és jobboldali.

Az emberek megpróbálják leegyszerűsíteni a dolgokat és egymást. A közszereplőket belepakolni a jobboldali zsákba vagy a baloldali zsákba, a „migránssimogatóba” vagy a fajgyűlölőbe. Nincs középút, a szivárványnak nincsenek színei, csak fekete meg fehér van.

Kijelentette, hogy műsora készítésébe sosem szóltak bele, viszont amikor világossá vált számára, hogy megszüntetik a Bábelt, akkor már semmi értelmét nem látta annak, hogy maradjon.

Al Ghaoui Hesna arról is beszélt, mihez kezd most, hogy felmondott. A teljes interjút ide kattintva tudja elolvasni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik