Belföld

Egyre durvább idő jön – fagyhat és már riasztást is kiadtak a szél miatt

Erős széllel, lehűléssel, borúsan, esősen kezdődik a hétvége.

A leghidegebb órákban fagypont körüli értékekre is készülni kell. Pénteken többnyire erősen felhős lesz az ég, többfelé várható eső, zápor. Több helyen megerősödik, főként a Dunántúl északi felén viharossá fokozódik a szél.

Péntek éjfélig elsőfokú figyelmeztetést, illetve a járásokra riasztást adtak ki, miután a Dunántúlon és ország középső részén nagy területen viharossá fokozódik az északnyugati szél (65-75 km/óra).

Pénteken az erős északnyugati szelet a Dunántúl északi részén szintén viharos lökések kísérhetik (65 km/óra). A legalacsonyabb hőmérséklet általában 2-7 fok között, de északkeleten néhol 0 fok körül alakul. A nappali maximumok 8-13 fok között alakulnak. 

A hidegfront fejfájást okoz, a viharos szél jelentősen csökkenti hőérzetünket. A hidegfront miatt növekszik a görcshajlam. Az eső kimossa az allergén virágport a levegőből, így az allergiás reakció és kellemetlen tünetek javulnak – írja a Kiderül.hu.

Szombaton is többfelé megerősödik a szél, helyenként lehetnek záporok, de már több-kevesebb időre a nap is kisüt. A hőmérsékleti minimum  általában 3-8 fok között alakul, de északkeleten, a szélvédett völgyekben egy-két fokkal hidegebb lehet. Napközben 13-18 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap napos időre lehet számítani, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet 1-7 fok között alakul, de talajmenti fagyra is számítani kell. A legmagasabb hőmérséklet 16-21 fok között várható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik