Esztergom, 2017. február 22.
A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Vitéz János Tanárképzõ Központjának épülete a Majer István út 1-3-ban. A háttérben: A Szent Tamás-hegy és annak kápolnája.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
Belföld

7,5 milliárd forint állami támogatást kapott a Pázmány Péter Katolikus Egyetem

24.hu
24.hu

2017. 04. 06. 15:02

Összesen 79,2 milliárd forintnyi támogatást osztott szét idén március végéig az Emberi Erőforrások Minisztériuma a kormany.hu oldalán megjelent dokumentum szerint, írja az mfor.hu.

A 2017-ben támogatott szervezetek száma a 250-et is meghaladja, de vannak olyanok, akik több milliárd forintot is bezsebelhettek.

Néhány kedvezményezett:

  • A Schmidt Máriához köthető Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány (KKETTK) 2,8 milliárd forintot kapott “programok megvalósítása, pályázatok lebonyolítása” jogcímen. Tavaly összesen kicsivel több mint 7 milliárd forintot kapott az alapítvány.
  • A toptámogatás 7,5 milliárd forint volt, ami a Pázmány Péter Katolikus Egyetemhez vándorolt “a nem állami felsőoktatási intézmények részére nyújtható költségvetési támogatás összege” jogcímen.
  • A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 5, milliárdos támogatásban részesült, ami lényegében az alapintézményi működést segíti. A Lakitelek Népfőiskola beruházásával összefüggésben szintén 5,9 milliárdot adott az EMMI a Népfőiskola Alapítványnak.
Sportcélokkal összefüggésben összesen 6,05 milliárd forintnyi támogatást osztott szét az EMMI.
  • március végéig jelen állás szerint a Győr Projekt Kft. kapta a legnagyobb támogatást a sporttal összefüggésben, 1,3 milliárd forintot az idén Győrben megrendezésre kerülő ifjúsági olimpiai fesztivál eseményeinek helyt adó létesítmény-beruházásokhoz.
  • a Magyar Kajak-Kenu Szövetség 1,126 milliót kapott két részletben
  • A dobogó harmadik fokán szintén egymilliárdnál is nagyobb összeggel a Magyar Tenisz Szövetség áll.
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor and CDU party leader Angela Merkel (C) addresses supporters after exit poll results were broadcasted on public television at an election night event at the party's headquarters in Berlin during the general election on September 24, 2017.
Germany voted in a general election expected to hand Chancellor Angela Merkel a fourth term, while the hard-right Alternative for Germany (AfD) party is predicted to win its first seats in the national parliament. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.