Videó

Vajna berágott Balázsékra

Sebestyén Balázsék a Rádió 1 Reggeli Show című műsorában, ami ugye Andy Vajna rádiójában van, a minap azt mondták, hogy ugyan ők pártpolitikával nem nagyon szoktak foglalkozni, de úgy gondolják, hogy a CEU bezáratása inkább közélet.

Most úgy tűnik, ez hiba volt. Legalábbis a filmügyi kormánybiztos szerint ilyet az ő rádiójában nem lehet.

A műsorban felidézték a vasárnapi tüntetést és a rengeteg felszólalót az egyetem mellett. Sebestyén Balázs szerint, aki úgy gondolja, hogy ez csak a CEU és a kormány ügye, az téved.

Egyetemeket, iskolákat sóval beszántani nagyon rossz kort idéz – mondta Sebestyén Balázs, aki nagyon drukkol a CEU-nak. Úgy gondolják, lehet valaki bármennyire balos vagy liberális, mégis egy egyetemről van szó.

Andy Vajna a 24.hu-nak a Brazilok című film bemutatóján azt mondta, hogy az ő rádiója nem erről szól, és szerinte ez „fura” volt Balázstól. A Filmügyi kormánybiztos és kaszinó tulajdonos hozzátette,

ezt majd megbeszéljük vele.

Részletek alább a videóban.

 

A  kifogásolt műsorban egyébként megszólalt a CEU rektor helyettese, Enyedi Zsolt, aki azt mondta, hogy abból látszik, hogy nem akartak párbeszédet a jogalkotók, hogy egy hete ők még semmit nem tudtak az egészről. Nem adják fel, harcolni fognak a megmaradásukért.

A rektor helyettes hangsúlyozta, hogy a törvényjavaslat megalkotói azt nem értik, hogy a javaslat szíven szúrja az egyetemet.

A parlament kedden délután megszavazta a CEU ellehetetlenítését. A törvényalkotási bizottság összegző módosító javaslatát, amellyel a törvénytervezetet szigorították, a parlament 123 igen, 38 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta. A zárószavazáson 123-an szavaztak igennel, 38-an nemmel, tartózkodás nem volt.

Legfrissebb videók
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik