Belföld

Megkeserítette családja életét az agresszív csongrádi apa

Éveken keresztül keserítette meg élettársa, valamint saját gyermekei és nevelt gyermeke életét – ezért állítanak bíróság elé hamarosan egy férfit Csongrád megyében. Az apát

    • háromrendbeli kiskorú veszélyeztetésével
    • könnyű testi sértéssel
    • és valamint zaklatással

– vádolják.

A vádirat szerint a pár Maroslelén lakott. Élettársi kapcsolatban éltek és két gyermekük született, de együtt nevelték a nő korábbi kapcsolatából származó kiskorú gyermekét is.

Utóbbi kiskorúval lekezelően bánt, – ahogy az ügyészség fogalmaz – sértő és megalázó módon nevelte, így például, amikor ő evett, nem engedte, hogy a gyerek is odaüljön az asztalhoz. Többször megfenyegette, ilyenkor ütésre emelte kezét, de előfordult, hogy meg is verte, rángatta a hajánál fogva. Ezért jogerősen már elítélték korábban. Viselkedése miatt a gyerek szorongásban, félelemben élt. Amikor a  férfi 2013. szeptemberében a ház udvarán egy lapáttal megkergette, a nagyszüleihez költözött.

Az ügyészség szerint a vádlott magatartása súlyos mértékben veszélyeztette a kiskorú testi, lelki és erkölcsi fejlődését.

A férfi 2015. szeptemberében elköltözött élettársától, de a kicsikkel tartotta a kapcsolatot. 2016 júliusában – miután kapcsolattartásról visszavitte kiskorú gyermekeit – egy vélt sérelem miatt megfenyegette egykori párját egy vasvillával, majd bement a házba és ott székeket dobált, a falat ütötte, illetve azt mondta a nőnek és a gyerekeknek, hogy megöli őket.

Ezután a gyerekeket bezárta az előszobába, hogy „ne lássák, ahogy kinyír mindenkit”, majd volt élettársát egy paprika spray-vel lefújta. Később egy fagerendát dobott az asszony lábához, könnyű sérülést okozva neki.

Az ügyet a Makói Járásbíróság tárgyalja majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik